Het werd een heuse race tegen de klok. Eerst kreeg ik een keelontsteking, en was ik na het werk te moe om ook maar iets te doen. Daarna kreeg ik de buikgriep en bestond mijn leven uit het traject zetel – toilet voor 3 dagen. En als dat nog niet genoeg was, werd daarna de kleine kabouter ziek. Het begin van een longontsteking, oren die pijn deden en een snotkop. De duts. In allerijl werd er opvang gezocht voor haar en gelukkig konden we op oma en miema rekenen zodat wij twee uit werken konden.

Zo doende was het 22 december en was de stof van haar kerstjurk to be nog maar enkel gewassen. Op kerstdag is er traditiegetrouw een familiefeest met mijn bomma en ik wou toch een leuke jurk voorzien voor ons meisje. De keuze van patroon was gauw gemaakt. Het moest een makkelijke jurk worden waarin  gespeeld kan worden, dus nam ik het tricotjurkje van hier nog eens boven.

23 december was het stofje toch al geknipt geraakt. Uit tijdsgebrek werd het de meest simpele versie. Geen versieringen, gewoon rechttoe rechtaan. Als het maar op tijd af raakt, was de enige drijfveer. Gelukkig vraagt het mooie kerststofje weinig franje. De zieke kabouter werd maar mondjesmaat beter. Zaterdag zeurde ze zowat de hele dag. Het kindje voelde zich duidelijk echt niet lekker. En de medicatie duurde precies ook even voor het aansloeg. Het bleef dus bij geknipte stof.

Toen werd het 24 december en begon de tijd te dringen. Ik probeerde tijdens haar middagdutje zowat de hele jurk ineen te zetten. Daar slaagde ik aardig in. Alleen maakt de overlock best wat lawaai en werd de kabouter vroeger dan gepland wakker. Daar stond ik dan, met een half afgewerkte jurk op kerstavond. Ik had me er al bij neergelegd dat ik toch maar wat anders uit de kast zou moeten halen voor haar.

Dat was buiten kerstdag gerekend. Ons meisje sliep heerlijk tot 09u en speelde in de voormiddag zo flink dat de jurk alsnog op de valreep af raakte. Een uur voor we aan de feestdis verwacht werden stikte ik de zoom.

Trots dat het uiteindelijk toch gelukt was, hees ik haar vlak voor het vertrek in haar nagelnieuwe jurk, wat perfect paste met haar rode collant en haar nieuwe rode cardigan. Picture perfect!

En nu, op naar Oud en Nieuw, en naar een feestjurk die nog gemaakt moet worden…

Patroon: Ottobre kids 4/2017 – Rabbit run (met aangezet rokje)
Stof: LelastofStenzo hertjes

3 comments on “White Christmas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *