Het kind groeit als kool. Het baby’tje is er ondertussen helemaal af en een nieuwe garderobe dringt zich op, en niet alleen omdat het nu kouder aan het worden is.

Gezien de jurkjes in een serieuze minderheid in haar kast hingen, en de verjaardag van nichtje Ode er aan kwam was de keuze snel gemaakt. Ik kocht een prachtig bloemenstofje in tricot passend bij het seizoen. Tricot jurkjes zitten onze wildebras het gemakkelijkst, en zijn nu eenmaal snel gemaakt met de overlock.

Ik baseerde me op een longsleeve uit een recente Ottobre. Ik kortte het lijfje met 8 cm en zette er een rimpelrokje aan.

Om het extra feestelijk te maken, heb ik nog een frulletje aan de mouwinzet genaaid. Heerlijk te zien dat het helemaal uitdraaide zoals ik wou.

Het jurkje zit als gegoten en ziet er comfy uit, met net dat ietsje meer. Ik streek er ook een maatlabel in, iets wat ik al een tijdje ging doen, maar nu dus ook daadwerkelijk deed.

Ik vond als bij wonder de perfecte kousenbroek bij Okaïdi, met glitters. Lekker feestelijk toch?

Zo ging de kabouter met haar nieuwe jurk de 3e verjaardag van nichtje Ode vieren.

 

– English version –

The little lady grows by the minute. She definitely needed some new dresses in her wardrobe, since she’s outgrown most of them by now.

Her niece Ode is celebrating her 3rd birthday and for that occassion I sewed a pretty flowery dress. In the latest Ottobre kids I spotted a longsleeve, which I used as a base for the knit dress. I’ve shortened the bodice by 8 cm and added a gathered skirt.

To make it look a little bit more festive I made a fluttered sleeve on top of the longsleeve.

This dress turned out everything I wanted it to be.

Patroon: Ottobre kids 4/2017 – Rabbit run (met aangezet rokje)
Stof: Stoffen Verkempinck
Plotterbestand labels: Emma Punktchen

 

Bedankt dat je kwam kijken! – Thanks for visiting!

4 comments on “Cabbage greens”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *