Toen ik op Instagram een berichtje zag passeren dat Silke van Spoetniksels op zoek was naar testers voor een babysweater, stelde ik me meteen kandidaat om het kleinste maatje te testen. Ik was maar wat blij toen ik het patroontje van de Mare sweater toegestuurd kreeg! Mijn eerste testproject, héél erg leuk vind ik dat. (Ik vind het ook best een eer dat ik dat mag doen hoor. Dat iemand mijn mening op prijs stelt… *bloos*)

Toen ik merkte dat ik geen sweaterstof liggen had, schuimde ik snel nog het wijde web af op zoek naar een leuk exemplaar. Ik vond bij Stof op zolder 2 mooie stoffen van Baba Babywear en die klikte ik dan ook meteen in mijn virtuele mandje. De stofjes bleken bij aankomst heel erg zacht te zijn en ideaal met het koude weer. Het eerste stofje verwerkte ik al tot een Mare. Het andere stofje ligt nog te wachten op een tweede Mare, maar dan in jurkvorm. Silke voorzag namelijk ook de mogelijkheid om er een jurk van te maken.

Het leuke aan het patroon is dat je de sweater snel ineen kunt zetten. Bovendien is het een gratis patroon, wat helemaal top is. Voor zo’n kleintjes vind je niet gemakkelijk patronen, laat staan gratis.

Ik moest wel even goed lezen hoe ik het met het halsboordje moest doen – waar ik boordstof voor gebruikte, net als bij de mouwen – , maar uiteindelijk ging dat heel erg vlot. In geen tijd heb je een leuke sweater voor je mini. Afwerken deed ik met kamsnaps, gezien ik enkel dat in voorraad heb.

 

Onze Astrid past perfect in de kleinste maat, ik moest alleen de mouwen wat inkorten.

 

Ik voel bandwerk aankomen…

 

Stof: Baba Babywear- Hearts | Stof op zolder
Patroon: Mare sweaterSpoetniksels

 

Meer inspiratie nodig? Kijk ook eens hier:
Hutsepruts – Made by Lot – Larth – Made by Ilskepilske – Sheena blogt – Lunatiek – Leven met 4 helden – Liesellove – Khadetjes – C’est Saar – Vnila –  Wollebol – Just Delphine – Fairy tailors – Frullemieke – Kaatjenaaisels – Siskobymieke

 

Bedankt dat je kwam kijken! 

5 comments on “Sweat, baby, sweat [blogtour]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *