Na het testen van het patroon met een jurk voor Kerstavond maakte ik de definitieve versie voor Astrid in een prachtig Eva Mouton stofje.

After testing the pattern for the Christmas eve dress, I made Astrid the final version in the loveliest fabric.

Ik haalde hetzelfde patroon van hier weer boven en begon met een klein hartje te knippen in de mooie stof. Ik had voordien al voor mezelf uitgemaakt dat ik de mouwen anders wou. Nog eens sukkelen met die elastiek zag ik niet zitten. Ik heb geopteerd om met boordstof te werken.

I used the same pattern as here and anxiously started cutting the expensive fabric. I already knew that I wanted to change the sleeves. I had a problem with stitching the elastic band, so I opted that out.

Na wat meten en hertekenen kon ik de mouw aanpassen naar eentje met boordstof. Nog wat mooie helderroze kamsnaps om het geheel af te werken en dan kwam de pasbeurt. Het ziet er helemaal uit zoals ik wou.

I remade the sleeves with a little calculus. I chose bright pink kamsnaps as finishing touch for the dress. The fit was perfect for her. I really like the result!

En de kleine dame? Die lachte breeduit op haar eerste Kerst. Blij dat de laatste feestjes geen tranen met zich meebrachten zoals het gekrijs op haar doop.

And the little lady? She was all smiles at her first Christmas. Thank God she wasn’t screaming as on her Baptism.

Stof: Eva Mouton – Winter Angels | Lelastof
Patroon: Ottobre kids 6/2016 – Russian doll

 

Fijne feestdagen en een heerlijk creatief 2017 gewenst.

Happy Holidays and a creative 2017 for all of you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *