Haar eerste schooldag. Niet haar eerste schooldag ooit, want in maart startte Astrid in de peuterklas bij de allerliefste juf die je je maar kan inbeelden.
Toen maakte ik voor Astrid een eerste schooldagjurk, hoewel het niet begin september was. Toch een een mijlpaal, die eerste schooldag ooit, dus wou ik persé een mooie jurk voor haar maken.

Ik koos toen voor de Hattie jurk van Violette field threads. Astrid staat goed met een hemdjurk en gezien de jurkjes vooral moeten kunnen zwieren, was dit een bonus 🙂 VFT heeft voornamelijk romantische meisjespatronen en bijna alle jurken hebben een grote zwierfactor. Ik moet nauwelijk iets aanpassen bij hun patronen, wat me er wel vaker naar doet grijpen.

Een halfjaar geleden begon de dag dus zo.

 

We gingen samen met haar naar school, want ik denk dat wij het spannender vonden dan zij.

Ze gaf een hand aan de juf en zwaaide nog eens. En dat was het. Geen tranen, alleen een brede smile en een vrolijke daa-aag.

En zo eindigde de dag: helemaal op, nergens goed en met huilbuien. Duidelijk nood aan haar bedje dus. De volgende morgen was ze gelukkig meteen weer enthousiast naar school vertrokken.

 

Nu ze officieel in de eerste kleuterklas gestart is (nog steeds met dezelfde superlieve en enthousiaste juf), wilde ik dus opnieuw een leuke eerste schooldag jurk. Misschien wel het begin van een traditie, wie weet?

Het stofje met de gieters kocht ik een tijd geleden bij Bellelien en ik wist meteen wat ik er mee wou maken. Ik hou erg van ‘overgooiers’, salopettejurkjes zeg maar. Mijn favoriete Duitse boek heeft er zo eentje (Latzkleid) en ik vond dat de stof er zich prima tot leende. Ik hou erg van de soepelheid van de stoffen van See you at six. Zo heeft de kabouter meteen een makkelijke en comfortabele jurk erbij in de kast. Het is het tweede maatje 98 dat ik uittekende (haar verjaardagsjurk was de eerste), en het zit meteen als gegoten. Zalig vind ik dat. Niks aanpassen, gewoon knippen, stikken en klaar.

Ze zag het helemaal zitten, die eerste schooldag!

Patroon: Klimperklein – Latzkleid
Stof: See you at six – watering cans @ Bellelien

1 reactie op First day

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *