Maar net een jaar geleden postte ik mijn vorige bericht. Ik word er haast nostalgisch van, denkend aan dat peutertje van twee dat zopas een kleuter van 3 werd. Megatrots was ze dat ze jarig was. Het was een feest met de grote F.

Voor de gelegenheid maakte ik terug haar jurk. Niet dat ik in tussentijd stilgezeten heb op naaigebied, hoor. Ik had alleen geen zin in het bloggen. Dus rolden er in het voorbije jaar heel wat stuks van onder de machine, zonder woorden. Ik ga proberen wat bij te benen in de volgende weken en weer wat vaker achter de pc te kruipen om te bloggen.

Die derde verjaardag dus. Het was iets waar ze al heel de zomer naar uitkeek eigenlijk. Onze grote Peppa Pig-fan had dan ook een idee voor een Peppa jurk. Ik vond op een Duitse webshop de perfecte stof! Zij doen vaker eigenproducties met Peppa, Maya, Heidi,… En er was op dat moment net een aankondiging van Peppa Pig-stof. Het was razendsnel uitverkocht, maar ik had geluk! Ik kon een stukje bemachtigen. Het heeft een paar weken in de kast gelegen alvorens ik wist wat ik ermee ging maken. Ik heb 3 paneeltjes, waarvan er nu slechts 1 verwerkt is. Er komen dus nog Peppa-spullen aan. Als ik de juiste combistof vind, dat is…

Ik maakte Astrid een trägerkleid van Klimperklein. Ik maakte dat al in het verleden en dat stond haar echt goed. Ik tekende een maatje groter uit en ging aan de slag. Het enige wat ik voor de volgende keer aanpas, is de halsuitsnijding. Ik vind die te laag zitten. Maar dat zijn details, want de jarige was er onwijs blij mee.

 

Ze kan er zelfs ‘minja’-moves (lees: ninja-moves) mee doen. haha.

Op de ochtend van haar feestje bedacht ik dat ze nog geen kroon had. ALARM! Een verjaardagsfeest zonder kroon? Dat kon ik toch niet laten gebeuren.
Ik ging meteen eens neuzen op Pinterest en vond daar quasi meteen wat ik zocht: mooie vilten kroontjes. Ik rommelde in mijn kast en vond daar nog restjes vilt waar ik 5 jaar geleden een vilten boeketje mee maakte voor het kleine bloemenmeisje op de ons huwelijk.
Een dik uur later was die kroon er. Maar net op tijd voor het feestje. Oef!

Zo ziet het geheel er dan uit.

 

 

Om het geheel compleet te maken, maakte ik ook nog een verjaardagsbord. Ik maakte er al zo eentje bij de start van de peuterklas en vond het fijn om dat opnieuw te doen.

 

Ik volgde een hele tijd geleden een workshop handlettering bij Fientastisch en vond dat eigenlijk heel erg fijn. Dat ik nog veel moet oefenen op een krijtbord, is wel duidelijk. Maar practice makes progress. Zo’n workshop is in ieder geval een aanrader voor wie graag creatief is met pen en papier.

Een hele geslaagde verjaardag voor de (niet meer zo kleine) kabouter. Gefeliciteerd, mijn hartje.

Patroon: Klimperklein – trägerkleid
Stof: Stoff und liebe – Peppa Pig panel + combistof

 

 

1 reactie op Young, wild and three

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *