Het is officieel: we hebben een tweejarige peuter in huis. Hallo nieuwe fase van ‘nee’ en ‘Astid zel-luf doen’. Oh ja en een hoop gefrustreerd gekrijs als ‘zel-luf doen’ dan toch niet lukt. Het is me wat, twee jaar worden.

Gelukkig brengt twee jaar worden ook leuke dingen met zich mee: veel cadeautjes (tsss… verwende dochter!), een groot feest met vrienden en familie, een mooie (nu ja vooral roze, want ‘loze is moooooi’) kroon en een nieuwe jurk.

Dat groot feest zag ze heel erg zitten en verkondigde dan ook luidkeels in de bakkerij dat ze Bumba op haar taart wou want ‘Astid bijna jajig’. Ik hoorde de mensen in de bakkerij achter me gniffelen. Kleine kwebbeltante had direct alle aandacht.

Ik wist vrijwel meteen welke jurk ik graag wou maken voor haar feest. Een zonnige zwierjurk die al even op stapel stond, maar waarvoor ik niet meteen een geschikte stof vond. Ik had het plaatje al helder in mijn hoofd, maar om dan net het juiste stofje te vinden… Ik had het hele project bijna afgeschreven.

Het is pas toen ik bij Framalo halsoverkop verliefd werd op een prachtige stof dat ik zeker wist dat ik de Aria bow back dress van Simple life pattern company ging maken. Een jurk met talloze opties. Ik koos voor de ruffle sleeves, modest back panel, circle skirt en ruffle bottom. Astrid is een echt meisje en houdt van de nodige frulletjes (in tegenstelling tot mezelf) dus de jurk leek me er eentje dat ze wel graag zou zien. Ze houdt bovendien van bloemetjes (en dit komt erg dicht in de buurt) en ze heeft er zo wel een aantal in haar kast hangen. Ze vraagt soms om een ‘bommakleedje’ (met veel kleine bloemetjes) aan te doen en o wee als er dan geen gewassen en gestreken in haar kast hangt. Probeer haar dan nog maar in iets anders te hijsen!

Dat de verjaardagsjurk een soort van bloemetjes had, was dus wel een voltreffer. De mouwtjes en strikjes ging ik aanvankelijk in het oker doen, maar dat bleek te flauw. Ik vond nog een restje koraalrood en dat matchte wonderwel. Het gaf voldoende pit voor ons klein dametje. Het stukje bleek maar net genoeg na een hoop gepuzzel. Dat gepuzzel was eigenlijk het moeilijkste aan de top, haha. Gelukkig paste ik het bovenstuk voor ik het aan de rok naaide want er was geen plaats genoeg voor het peuterbuikje. Doordat ik bij een nieuw patroon altijd wat meer naad bijteken (tja, al doende leert men, hé), kon ik het gemakkelijk uitwijden, zodat ze er alsnog netjes in paste.

De cirkelrok met de ruffle bottom had ik lichtjes onderschat, want veel stof en netjes fronsen aan een cirkelrok zijn dan toch geen zo’n goede vrienden. Ik geef toe dat ik echt gesukkeld heb om het evenredig te verdelen. Blijkt dat het niet eens echt opvalt als ze de jurk aanheeft of het nu evenredig is of niet. Ik heb me er duidelijk te druk in gemaakt, want het steekt dus niet zo nauw.

Ze was blij dat ze op haar groot feest haar nieuwe zwierjurk aan mocht. Het zwieren lukt haar nog niet zo goed, want na 2 rondjes valt ze meestal op de grond, maar dat mocht duidelijk de pret niet drukken. De jurk is helemaal playproof en dat is het belangrijkste.

Gelukkige 2e verjaardag, mijn hartje. Ik wens je een zorgeloze tijd, vol plezier, nieuwe avonturen en minder geschaafde knietjes.

 

Patroon: Simple life pattern companyAria bow back dress
Stof: Framalo

1 reactie op Little miss two much

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *