Tijd is eindeloos en toch zo schaars. Ik ben wellicht niet de enige die het zo ervaart. Dat kleine meisje van ons ‘groeit dat ze wikkelt’ en beleeft zo veel nieuwe dingen dat ik de tijd vaak stop zou willen zetten. Helemaal nieuw voor haar is Sinterklaas. Vorig jaar was ze maar een ieniemienie baby, maar deze keer beleeft ze het echt.

De crèche had een heus Sinterklaasfeest georganiseerd en daar mochten we als ouder bij zijn. Speciaal voor de gelegenheid kroop ik achter mijn naaimachine en maakte de kabouter een leuke outfit. Ik ging te rade bij Klimperklein, een ontwerpster waarvan de patronen Astrid erg goed zitten. Ik had al een tijdje het ‘trägerkleid’ op het oog en met Black Friday ging ik dan toch overstag.

Het zat snel in elkaar, met duidelijke (Duitse) instructies en perfecte pasvorm voor de kabouter. Ik maakte er nog een passende legging bij. Helemaal geslaagd dus.

Minder geslaagd was de ontmoeting met de kindervriend. Ze vond Sinterklaas precies alleen maar een enge kerel. Ze krijste de boel bijeen. Hopelijk gaat het volgend jaar beter.

Het ontvangen speelgoed was dan weer helemaal geen probleem… Al kon er maar enkel gespeeld worden mét haar geknutselde pietenhoed.

Patroon: Klimperklein – trägerkleid en leggings
Stof: Framalo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *