Het is een huizenhoog cliché: maar het gaat veel te snel. Het is nog als gisteren dat ik ons meisje voor het eerst zag, na een zware en veel te lange bevalling. Wat was ik blij dat ik haar eindelijk in mijn armen had.

Dat haar eerste verjaardag om een mooie feestjurk vroeg, was zeker. Hoewel die ieniemienie kleertjes überschattig zijn, vind ik het fijn dat ze eindelijk in een maatje 80 past en er zo plots veel meer patronen voorhanden zijn. Een van de patronen die ik een hele tijd geleden kocht was de tictactoe dress van Sewpony. Ik houd heel erg van de ontwerpen van Sewpony en de veelzijdigheid van haar patronen. Het stond vast dat dit haar verjaardagsjurk zou worden. Als je ze nog niet kent (wat me enigszins zou verbazen), zeker eens een checken, want de patronen zijn echt de moeite waard!

Gezien ik nauwelijks *kuch* stofjes in de kast heb liggen moest ik wel op zoek naar iets geschikt. Ik vond prachtige Art Gallery stof bij Gallery fabrics. De twee stofjes combineren zich perfect. Ik gaf de jurk nog ‘a touch of bling’ met wat gouden paspel. Ah ja, want het feest, hé.

 

De jurk is op zich niet moeilijk te maken, maar ik denk dat je gewoon best volgt wat er staat. Ik vermoed dat ik hier en daar een shortcut trachtte te nemen die dus duidelijk niet de bedoeling was. Wat ook niet helpt is het feit dat ik altijd problemen heb met kraagjes. Voor de een of andere reden gaat dat hier altijd mis. Ik heb het uiteindelijk opnieuw moeten knippen want ik kreeg het niet meer gecorrigeerd. *woeps* Nu weet ik weer waarom mijn meeste jurken zonder kraag worden gemaakt. Toch ben ik fan van dit halve kraagje.

 

Ik geef toe dat ik ook ergens aan de zakken gemist ben en uiteindelijk daar ook moest fronsen hoewel het patroon het niet voorschrijft, want anders klopte het niet. (wellicht door de kleine tijdsdruk …) Nu, het stoort me niet, al zorg ik er volgende keer voor dat ik de zakken correct knip en aannaai. Ook de paspel mooi laten aansluiten aan de overgang wat een hele klus. Ik heb het wel 4 keer opnieuw gedaan, tot ik vond dat het goed genoeg zat.

Ik moest geen enkele aanpassing doen, de jurk zit de kabouter als gegoten.

Helemaal speelproof. Want zoals je ziet loopt ons meisje al drie weken duchtig rond. En heerlijk dat ze het vindt!

En wat is een verjaardagsfeest zonder kroon? Laat ons eerlijk zijn dat dit er wel bij hoort, en zeker bij die fantastische eerste verjaardag. Ik schuimde mijn overvolle Pinterest bord af naar de kroon die ik gepind had en dat bleek de versie te zijn van levenmetliv.

Ik maakte de kroon op een avond en had gehoopt dat die goed ging passen, maar zelfs met het elastiekje tussen is het nog veel te groot voor het kleine hoofdje van onze kabouter. Maar ach, het deert niet… Ze had sowieso hopen fun op haar feest.

 

Gelukkige verjaardag, kleine keppe!

 

— English version —

Time goes fast, too fast. Our little girl is already turning one. What an adventurous year that was.

So our little one deserved a special dress for het first birthday. I’m glad she now fits a bigger size, so I can choose between a lot more patterns. I knew that I wanted to make a tictactoe dress by Sewpony. I really like her designs and the versatility of it. I just had to browse for the right fabric.

I bought a stunning Art gallery fabric, fit for the dress. Everything went smooth, except for the pockets and the collar (I always have issues with collars). I made a mistake with cutting or sewing I can’t tell, but I ended up gathering the pockets as well.

To finish it all up, I made her a crown. Since I made it on an evening when she was already asleep, it turned out too big. Oh well, she’s didn’t care and had a lot of fun on her party anyway.

Patroon: Sewpony | Tictactoe dress
Stof: Art Gallery – Happily ever after | Gallery fabrics

Bedankt dat je kwam kijken!

1 comment on “Wild one”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *