Ik eet graag ijsjes. Wat zeg ik? ik ben VERZOT op ijsjes. Het beste ijs ooit at ik bij Gelaaati di Marco in Barcelona, op de voet gevolgd door Eis Greissler in Wenen. Dichter bij huis smul ik graag van een ijsje bij De zoete zonde in Roeselare of Da Vinci in Brugge.

Dus toen ik deze stof met frisco’s zag, klikte ik die meteen in mijn virtuele mandje. Ik vind het simpelweg prachtig met de glittertjes en al. Ideaal zomergerief voor de kabouter. Het duurde even voor ik wist wat ik ervan wou maken, maar toen ik een merkjurkje zag dat ik mooi vond (en te duur), besloot ik om dat na te maken.

Het was even zoeken hoe ik dat ging uittekenen. Ik startte vanuit een patroon uit Ottobre dat ik eerder al gebruikte voor haar kerstjurk. Ik paste het rokdeel aan, in twee stroken en fronste beiden. Ik kortte de mouwen, want het is zomer. Toen ik haar de jurk aandeed, bleek het te kort om nog een zoom te maken met de tweelingnaald. Ik schakelde over naar een rolzoom. Omdat het ook dan nog niet echt lang is, draagt ze er een bloomer onder. Het uiteindelijke resultaat trekt gelukkig op het merkjurkje.

De volgende versie maak ik wat langer en ik denk dat ik daar de mouwtjes afhaal, kan ze op warme dagen zonder body dragen, en op koelere dagen met.

Patroon: Ottobre kids 6/2016 – Russian doll (aangepast)
Stof: Sparkling Ice cream | Atelier In ‘Leerke

 

Bedankt dat je kwam kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *