Met het mooie weer buiten, en de heerlijk warme zonnestralen, diende ik ons meisje te voorzien van zomerpyjama’s. Ze heeft het nogal snel warm, dus ik ging aan de slag om haar iets luchtigers te maken.

Een hele tijd geleden kocht ik op Amazon twee Duitse boeken van Klimperklein, met tricotpatroontjes in. Niet dat ik zo immens goed ben in de Duitse taal, maar ik kan best mijn plan trekken. Ik zag er eerder al leuke creaties uit passeren in het Facebookgroepje dat ik het zelf toch ook eens wou uitproberen. Met een kleine talenknobbel en wat gezond verstand geraak ik er ook wel, dacht ik zo.

Ik maakte er eerder al eens twee jurkjes uit, die de blog nog niet haalden, maar er ooit wel eens op zullen komen. Ik was na het maken van de jurkjes overtuigd van het boek.  Nu ging ik op zoek naar een slaappakje en vond ik het boek ‘Kinderleicht‘ de babyanzug, dat je zowel met lange armen/benen als korte kunt maken.

Een hele tijd geleden kocht ik een mooi tricootje, met schattige wolken op, Leek me uiterst gepast als slaapgerief. Het pakje zat best snel in elkaar, het enige waar ik wat mee sukkelde was de ‘zwickel’ het stukje tussen de benen van het voor- en achterpand. Het was een beetje een gepriegel, en wat delicaat, want het moet toch goed zitten. Ik vond per toeval jerseydrukknopen van Prym van 8mm in kleur, en een betere match voor de sluiting kon ik niet dromen.  (Kamsnaps zijn er echt te groot en te lomp voor.)

Ik ben echt in de wolken met het pyjamaatje. Ons meisje slaapt er heerlijk in en wordt er lekker opgewekt mee wakker!

Zelf ben ik zo’n fan van het patroontje, dat er al een tweede van onder de machine rolde, met een overschotje van de stof van haar badjas die ik eerder maakte.

Dit was op de dag dat ze 9 maanden was. Het is moeilijk te zien op de foto maar ze houdt een milestonekaartje vast waarop dat staat. Toen ze het kaartje terug moest geven, waren het tranen! Ik kon jullie deze foto niet onthouden.

Er komen er zeker nog meer pyjama’s, want we staan nog maar aan het begin van de warme dagen. Eerst nog wat leuke tricots scoren!

Patroon: Kinderleicht – Kurze Babyanzug
Stof: Wolkjes | Pindanutjes
Toekans | Atelier in ’t Leerke

1 comment on “Summer in the city”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *