Een nieuwe mijlpaal in haar jonge leventje. Gedoopt worden en daarna haar eerste feestje! Ik keek er al even naar uit.  Ik had zorgvuldig de viering in elkaar gestoken, wat mooie muziek gezocht en een doopkaars gemaakt. Ook haar garderobe werd uitgebreid met een doopjurkje. Maar in feest vieren had de kleine meid geen zin. Ze heeft gehuild. Zowel tijdens de doop als de babyborrel. De. Hele. Middag. Gehuild. Geweend. Gekrijst. Tot onze oren er pijn van deden. Feestjes zijn duidelijk nog niet aan haar besteed. Er komt een tijd dat ze vooral zal willen feesten. Ooit.

Another milestone. Getting baptized and celebrating on her first party. I was so looking forward to it. I’ve sewn her a nice little dress for the occasion.  It should’ve been the most wonderful day, but that was not how it went. Little miss A cried. The whole afternoon. Cried. Wept. Screamd. She’s obviously not into partying. Yet.

 

Het jurkje dus. Ik maakte voor het eerst een aangepast Grace jurkje van Emma&Mona. Het Michael Miller stofje vond ik bij Framalo. Helemaal geschikt voor zo’n feestelijke dag.

Back to the dress. I made an adjusted Grace dress. The pretty fabric is a Michael Miller.

Petit Biscuit

Ik knipte het bovenpand van de jurk door en stopte er ‘froesels’ tussen. Ik ging op zoek bij de functies van mijn lockmachine om zo een rolzoom te maken. Mijn eerste rolzoom. En meteen gelukt! Ik enorm fier natuurlijk.

I cut up the bodice piece And added some ruffles. I made my first rolled hem using my serger. Quite proud that my first attempt turned out to be perfect!

Petit Biscuit | Grace jurk

 

Maar dan ging het fout. Toen ik het jurkje paste bleek het voor Astrid veel te kort. Niet een beetje te kort, maar van het type belachelijk te kort. Ik kon wel wenen. Ik moet ergens gemist hebben tijdens het knippen. Zo komt het dat op één week voor de doop ons meisje zonder jurk zat.

It all went wrong when I tried the dress on her. It was too short. Awfully short. I was so disappointed. I guess I cut the skirt too short… One week before the baptism, our girl did not have a dress.

Petit Biscuit | Grace jurk


In allerijl haalde ik het gekende en veelvuldig gemaakte Janneke boven. Ik lette uiterst goed op tijdens het knippen en zette het jurkje in een recordtempo in elkaar. Voor wat meer feestelijkheid stopte ik er een gouden paspel tussen.

So I took my favorite pattern Janneke and sewed it really quick. I added a touch of gold with the piping.

Petit Biscuit | Janneke jurk


De foto werd ‘s morgens genomen, toen ze net wakker was en goedgezind. Hopelijk is het volgende feest op kerstdag een groter succes…

The picture was taken in de the morning when she was just up and happy. I hope our Christmas party is a bigger succes…

Petit Biscuit | Janneke jurk

Stof: Michael Miller – WEE SPARKLE – heart sprinkles | Framalo
Patroon: Janneke & Grace

6 reacties op It’s my party and I cry if I want to

  1. mijn grace was ook veel te kort (en ik hoorde het nog bij anderen) dus niet te streng zijn hoor voor jezelf!!
    Het jurkje zag er mega mooi uit!!
    NEt als haar janneke ook al zo’n pareltje 🙂

    Groetjes sarah

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *