Voor Kerst wou ik onze kleine dame voorzien van een heuse kerstjurk. Omdat ik die voor Kerst wel absoluut perfect in orde wou, wegens een duur Eva Mouton stofje, maakte ik een testversie in rendierenstof die bedoeld was om te dragen op kerstavond. Op beide dagen mochten we gaan vieren en dan wil je natuurlijk mooi voor de dag komen. In de nieuwe Ottobre vond ik een leuk patroon en ik ging aan de slag.

I wanted to make the little miss a christmas dress. I wanted it to be perfect so I made a trial version to wear on Christmas eve, and the one in the expensive fabric I’d make later.

Ik tekende de jurk in maat 62 maar verlengde naar maat 68, gezien mevrouwtje lange benen heeft. Onderaan zorgde ik voor een extra naadwaarde van 1,5cm. Dat was helemaal perfect voor haar. De jurk zat relatief snel in elkaar. Ik heb alleen wat moeite gehad met de mouwen waar elastiek in zit en ik dus niet gemakkelijk kon stikken.

I adjusted the pattern because our little girl has long legs. I struggled a bit with the sleeves. There’s an elastic band at the end and it was quite difficult to sew it even.

 

En ik brak halverwege een tweelingnaald waardoor ik verder in 1 rechte lijn moest stikken en achteraf parallel een tweede lijn stikte.

Halfway I broke a twin needle, so I had to stitch in one nice straight line and stitch a second one parallel to it.

Ik voorzag nog mooie groene kamsnaps om het geheel af te werken.

I chose nice green kamsnaps as buttons.

 

De testversie werd mooi gedragen op Kerstavond. Zij vond het blijkbaar prima!

The trial dress she wore on Christmas eve. I think she liked it.

Stof: Dapper – Scandinavian woodlife | Pindanutjes
Patroon: Ottobre kids 6/2016 – Russian doll

2 comments on “Christmas is all around me”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *