Tussen het maken van de doopsuikers door, wou ik graag een slaapzak maken voor de kleine buikbewoner die we deze maand zullen mogen verwelkomen.

Ik koos voor het alom geprezen patroon van Straightgrain, de Lua slaapzak. En ik kan alleen maar bevestigen dat het een fantastisch patroon is. Erg goed uitgelegd, verschillende variaties mogelijk en vlot in elkaar te steken.

With the coming of the baby approaching, I wanted to make a sleep sack for the little one. I chose the Lua, a pattern made by Straightgrain and an absolute delight to work with.

Het katoentje van Cloud 9 kocht ik een hele tijd geleden bij Liesellove, wat ik als voering ging gebruiken was toch even moeilijk.  Ik koos uiteindelijk voor wafelbadstof, bedenkend dat het kleintje in augustus komt en de slaapzak niet te dik hoefde te zijn.

I bought a fabric by Cloud 9 a long  time ago, not knowing its purpose.

Petit Biscuit |outdoor sewing

Op een mooi zonnige middag sleurde ik de naaimachine naar buiten en ging aan de slag. Ik koos voor de kleinste versie van de Lua met de paspel, want net dat maakt de slaapzak af, vind ik. Door de goede uitleg zit die ook snel in elkaar. Ik weet nu al dat ik dat patroon terug zal gebruiken voor de volgende slaapzakken.

I made the project on a sunny day (with my sewing machine outside). I chose the smallest version of the pattern with the piping in the front. It’s a simple and quite fast project thanks to the good directions.  I will certainly reuse this pattern.

 

Petit Biscuit | Lua slaapzak

 

Ik koos ervoor om een gewone rits te gebruiken i.p.v. een blinde rits, gelet op de badstof.

The only thing I changed was the use of an exposed zipper in stead of a blind one.

En nu maar hopen dat ons kleintje er zalige zoete dromen in beleeft.

Sweet dreams, little baby of ours.

 

Petit Biscuit | Lua slaapzak

Stof: Cloud 9 | Liesellove – wafelbadstof | Petite couture
Patroon: Lua slaapzak | Straightgrain

 

 

 

2 reacties op Sweet dreams are made of these

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *