Het zijn hectische tijden geweest.Toen mijn mama na een beroerte voor weken in het ziekenhuis belandde, was er weinig tijd en rust in mijn hoofd. Het was enorm schrikken en ik ging dan ook zoveel mogelijk langs in de kliniek waar ik haar beetje bij beetje zag beteren. Nu mama terug thuis is, is terug wat ruimte om terug achter de naaimachine te kruipen. Als er dan nog een geboortekaartje in de bus valt, is het helemaal in orde.

Times have been very hectic, with mom suffering from a stroke and hospitalisation for weeks, there was no time or space for anything else but work, eat, sleep and hospital visits. Gladly to have her home now, I found some sewing time. The birth announcement I got in my mail was the perfect occasion to get behind the sewing machine.

 

Petit Biscuit | tricot jurkje

 

We hadden al met enkele een kraambezoekje gepland, dus ging ik aan de slag. Ik vond wat leuks in een Ottobre van vorig jaar en na wat speurwerk in mijn stoffenkast had ik het ideale stofje gespot. Ik maakte een tuniekje en een bijhorende babylegging van Emma en Mona. Ik werkte het biesje van de mouwen af met een mooie siersteek.

We already planned a visit with some friends, so I had to make up some quite fast. I spotted a nice little dress in Ottobre magazine and found a sweet fabric in my stash. I made a matching legging which was a free pattern.

 

Petit Biscuit | tricot jurkje

Patroon: Ottobre 4/2015 – nr. 3

 

Omdat ik nog een klein hoekje Lillestoff liggen had in een uiterst vrolijke kleur, maakte ik op de valreep – de avond voor het bezoekje – nog het tricot babyjurkje van Lily en Woody (nu ondertussen de Lila dress/jumpsuit) wat ze baby Marie bijna meteen aankon.  Ik spotte nog een leuk boekje via de instagram van een naaimadam en dat ben ik er nog snel gaan bijkopen.

I also had a little piece of colourful Lillestoff jersey that was perfect for a small babydress which was also a free pattern, but is now available to buy as Lila dress/jumpsuit.  I made it the night before the visit.

 

Petit Biscuit | tricot jurkje Lily en Woody

 

Petit Biscuit | Baby gift

Stof: Lillestoff – Rainy days
Lillestoff – Josephine

 

1 reactie op times they are a changing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *