Ik haakte nog nooit. Ik leerde het niet op school, in tegenstelling tot mijn broer. Geen idee of mijn mama dit kan, ik heb het haar eigenlijk niet gevraagd. Toen ik hier een mooie muts zag, wou ik er ook eentje. Het enige om Meneertje Migraine het hoofd te bieden in de winter is het dragen van een muts. (En dan nog is dat geen garantie)

I have never crocheted. I didn’t learn it at school, although my brother did. I don’t know if my mum can crochet, I never asked her. But when I spotted this hat, I really want one too. A hat is the only thing to keep Mister Migraine silent in the winter. (And even then it’s no guarantee)

MyBoshi

 

Ik schuimde het wijde web af op zoek naar patronen voor mutsen. Zo kwam ik bij MyBoshi terecht.  Hele leuke beanies en zalige kleurkeuze qua wol. Ik kon het boek My Boshi 1.0 ontlenen in de bib, en ik ging van start. Kocht me haakpen en de benodigde wol volgens de beschrijving en nestelde me in de zetel voor een eerste project.

I searched the wide web for patterns and it got me at My Boshi. Really cool beanies and a wide range colours in wool. The guide to crochet My Boshi 1.0 I found in the library. I bought all the necessary stuff and started a first project.

myBoshi inside

 

Ik had nooit gedacht dat haken best eenvoudig is. Op het project stond 2 uur werktijd.  Dat zijn er bij mij 3 geworden (nog nooit gehaakt, weet je wel), maar de muts is een feit.  Dat het niet helemaal op het plaatje in het boek lijkt, ligt aan het feit dat ik nooit gelet had op de kleurwissel. Ik had het pas door toen er al voor de tweede keer diende veranderd te worden. Er schort hier en daar nog wat aan mijn haaktechniek (het ziet er vanbinnen niet echt helemaal netjes uit), maar mijn muts is in ieder geval uniek.  Ik naaide er nog een fleeceband in, zodat ik het deze winter toch lekker warm heb.

Never expected that crocheting was fairly easy. The project time was an estimated 2 hours, I made it in 3 hours, but I have a nice and warm hat. It doesn’t look exactly like the picture in the book, since I missed one colour change, but who cares, mine is exclusive!

MyBoshi - Ome

Wol: My Boshi N°1135 bordeaux – 126 jade – 192 ivoor | wolweide.be

 

3 reacties op Being adventurous

  1. toffe muts.
    Ik durf niet beginnen aan haken. Ik heb dat altijd al zo moeilijk gevonden om even stevig te blijven doorgaan. Maar ik was bij de laatste poging ook maar 12 jaar. Misschien nog eens een poging doen, want het is echt wel mooi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *