Lang heb ik ernaar gezocht, de ideale sweatstof om een vestje in te maken. In een vorige Ottobre had ik een sweatervestje zien staan en dat heb ik meteen op mijn to do lijstje gezet, ware het niet dat ik de geknipte stof ervoor niet vond.

I’ve looked for a long time to find the perfect fabric for my blazer. There was this pattern from Ottobre magazine that I really wanted to try out. I was just lacking the right fabric.


Maar dan was die daar toch: een grijze glitter sweaterstof. Bingo! Ideaal om een gekleed vestje mee te maken en als het even meezat kon ik dat nog maken als jasje bij de Gracejurk op het personeelsfeest.

I found a grey glitter fabric that made the match perfect! Great to wear on my Grace dress that I made before.

Ik heb er veel werk aangehad, het was dan ook een ‘3-bolletjes-project’, maar het moest en het zou lukken.  Ik geef toe, met de kraag heb ik hulp gehad, want ik zag het even niet meer. (En het was ook echt niet simpel)

It took me a lot of effort the finish the project.  I found it quite hard, but I was determined, I had to succeed.  Hours later and with the help of my mother-in-law for the collar, I could wear my jacket to the party!

Maar ik ben trots op mijn creatie! Wat om 17:00u nog onder de machine lag, had ik om 19:00u al aan op het personeelsfeest (Weliswaar zonder knopen, maar ik vond de juiste nog niet). Mission accomplished! En het was erg leuk om zoveel complimentjes te krijgen op mijn outfit. Op naar het volgende project!

I’m so very proud of what I made. 2 hours before the party I was still sewing, and apart from the buttons, I got it done! On to the next project!

 

Patroon: Ottobre 2/2014 – nr. 10
Stof: Allotte

5 reacties op Going for gold

  1. This looks great! That glitter fabric was a nice choise for the jacket! It's always so rewarding to finish a sewing project,especially if it's a bit difficult :). You did a great job!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *