Wat doe je als je een geboortekaartje met een flamingo op in de bus krijgt? Juist, op zoek gaan naar het gepaste flamingostofje! Ik was het project even uit het oog verloren, maar een weekendje CenterParcs waar er toevallig flamingo’s waren, bracht het terug!

Enkele weken geleden was er in Beselare een stoffenbeurs van de Naaimadammen: Stoffen@Beselare. Omdat het in de buurt was en er een hoop webwinkels stonden wou ik dit niet missen.  Het was een superleuke beurs en ik ben dan ook met handen vol stof en een platte portemonnee teruggekeerd. Daar zat ook een waanzinnig leuke flamingostof tussen. Gevonden bij Made by Luka.  (Een webshop waar ik nooit eerder van hoorde.)
Ik ben een patroon gaan lenen bij mijn schoonmama en ik kon aan de slag.
work in progress

Een onverwachte tegenvaller (afgelast concert waarvoor ik een middag vrij had genomen) zorgde ervoor dat ik de hele middag achter mijn naaimachine kon spenderen. Ik maakte een overslagjurkje dat er lekker zomers uitziet.  En zeg nu eens, hoe kun je niet vrolijk worden van zo’n heerlijk kleurrijke stof?

 

Ik stopte er een paspel tussen zodat het drukke patroon wat gebroken wordt. (En ook omdat ik nu eenmaal van paspel hou) Ik zorgde bovenaan ook voor enkele kamsnaps in de overslag zodat het bovenste niet gaat openstaan als de jurk gedragen wordt.

Detail: Kamsnaps
De rits inzetten ging deze keer allesbehalve vlot. (Lees: gevloek van de bovenste plank) Ik wou een doorlopende print achteraan en zoals je ziet is dat op het bovenste pand nog redelijk gelukt. Het onderpand daarentegen is allesbehalve doorlopend. Toen ik het bovenpand knipte, had ik er rekening mee gehouden. Toen ik het achterpand knipte was ik duidelijk minder oplettend (lees: compleet vergeten). Maar ach, zo’n kleintje zit toch niet stil, dus zij zal er niet op letten 😉
En zo kan kleine Rosie zorgen voor een instant zomergevoel.
Stof: Made by Luka
 Patroon: een zelfgetekend van de schoonmama

4 reacties op Pink Flamingo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *