Dat er een ware babyboom is onder de vrienden had ik eerder al verteld.  Met een babyborrel in het verschiet, werd er dus druk genaaid ten huize Petit biscuit.

In november viel er een kaartje van kleine Lisa in de bus, en er werden al meteen plannen gesmeed voor de cadeautjes.  De babyborrel vond zaterdag plaats en daardoor had ik toch wel een ruim tijdschema om het een en ander te maken.

Ik was begonnen aan een vlinderdeken, maar ik had geen zo’n rekening gehouden met het seizoen en deze bleek dus veel te dun.  Ik had er wattine tussen moeten stikken, of kiezen voor een badstofje of katoenfleece voor de warmte.  Ik heb die toch afgewerkt zoals hij is, want ik vind die erg mooi en het zal nog wel eens van pas komen. Genderneutraal, dus ik zal er wel iemand blij mee kunnen maken.

Op naar een ander idee dus. In het boek “Zo geknipt 2” staat een erg mooi overslagjurkje en dat was iets wat ik erg graag wou uitproberen.  Ik zocht in mijn stoffen naar een geschikte combinatie.  Het is een erg leuk jurkje om te maken, ik begreep de uitleg wel niet altijd, en heb het boek opzij gelegd en mijn gezond verstand laten spreken.  Het leuke is dat het projectje snel samen zit.  Ik heb alleen wat gesukkeld met het aanzetten van de biais door het bochten werk.

 

Patroon: Zo geknipt 2 – Project 13
Stof: Stoffenspektakel

Daarna heb ik nog een Janneke gemaakt, Ik vind het een super patroon! Terug wat leuke stofjes bijeengebracht en in een middagje zat het jurkje ineen.

Patroon: Sisko by Mieke – Janneke 
Stof: Stoffenspektakel
Ik bleef met het idee van het vlinderdeken in mijn achterhoofd zitten.  Voor een winters kindje is zoiets een mooi cadeau vind ik.  Na wat ronddobberen op het net, kwam ik uit op een gratis patroon voor een wikkeldeken.  Het patroon vond ik hier. Ik had wat coupons gescoord op een popup winkel in de buurt en vond het schattigste tricot.  Lekker kleurrijk, want daar hou ik van.
Eerste maal elastische paspel en dat was beslist een uitdaging.  Tweede stofje werd een katoenfleece.

 

Patroon: Made by Jo
Stof: tricot – Framalo   /  Katoenfleece – Ki & Ko
 Aangezien baby Lisa het tweede kindje is van onze vrienden, kon grote zus ook niet vergeten worden.  Zo zijn niet alle cadeau’s voor de nieuwe baby.
Ik maakte voor haar een haaraccessoiretasje, naar een patroon dat ik online vond van haar. Een duidelijk patroon, makkelijk te begrijpen en het zit relatief snel ineen.

 

Patroon: Handmade Mieke
Stof: Frans Stael
Omdat ik nog wat tijd over had heb ik nog twee tutclips gemaakt. (Ik vergat het tweede te fotograferen… ) Man man man, wat een gepruts was dat zeg!  Ik knipte 2 rechthoeken uit van 20 cm x 4 cm die ik mooi aaneen naaide, eerst de korte kanten met de verkeerde kanten op elkaar, waar ik bovenaan een satijnen lintje tussenstopte.
Ik streek mooi de lange kant op persvoetbreedte om, draaide het boeltje en stikte mooi op een half centimetertje van de rand dicht. So far, so good.
En dan begon de miserie… Die clip er netjes aankrijgen. Ik plooide de onderkant om, streek dat, stopte de clip ertussen en toen moest dat ondertussen behoorlijk dikke ding onder de machine.  Het laatste punt ging gepaard met héél veel gevloek en gesakker.  Maar het is gelukt!
Voor herhaling vatbaar? Hmmm …  laat ik me daar nog even over beraadslagen.
Stof: Riley Blake – De stoffenkamer
Hierbij nog eens een overzicht van alle cadeaus.  En oh ja, Welkom aan Lisa!

1 reactie op Oh Baby, Baby…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *