Het stond al even op mijn to-do-lijstje: de June dress van LMV. De jurk leek me er best feestelijk uit te zien en ik wou die kunnen maken voor een speciale gelegenheid. Nu de doop van nichtje Ode in het verschiet ligt, was het dé moment om in actie te schieten.

Ik spotte op het stoffenspektakel twee weken geleden het perfecte stofje hiervoor.  Vol goede moed ben ik er aan begonnen. Ik had een missie en die wou ik tot een goed einde kunnen brengen. Gezien de stof een dessin had op een bepaalde manier, moest ik goed opletten hoe ik mijn stof ging knippen.  De immer aandachtige zelve zou wel eens de boel naar de vaantjes kunnen helpen met missen bij stap 1. Omdat ik niet hou van een hoge halsuitsnijding, werd er door mijn schoonmama wat aanpassingen gedaan. Na het raadplegen van mijn hulplijn ben ik van start gegaan.

 

alles goed gepositioneerd

Het ging vlot tot aan de gevreesde blinde rits.  Ik geef toe, nog steeds niet mijn vriend, maar met veel geduld heb ik die er helemaal op mijn eentje in gekregen.
met een kleine rondedans ten huize Petit biscuit als gevolg –

wel tientallen spelden nodig gehad, maar soit, het deed de truc
Ondertussen heb ik ondervonden dat ik zo’n rits beter gewoon met mijn standaardvoetje stik i.p.v. mijn ritsvoetje. Ik beschik niet over een blinderitsvoet, maar zo lukt het dus ook. Door mijn standaardvoet rolt de rits mooi open en lukt het me de rits blind te laten zijn.
blind, nietwaar?
Ik wou ook dat het dessin mooi doorliep onderaan de jurk en met netjes te knippen is dat ook gelukt. Wel in ieder geval de lijntjes kloppen…
Fier dat ik tot daar was geraakt, leek het me simpel om de rest van de jurk in elkaar te zetten.  Helaas, simpel was het allesbehalve.  Ik had nog nooit met een beleg gewerkt en ik snapte langs geen kanten hoe ik dat netjes in elkaar ging krijgen.  Gelukkig was mijn hulplijn niet ver af en heb ik het met behulp van een superhandig trucje helemaal voor elkaar gekregen.
Et voilà: the June dress in all its glory 🙂

Daarna even manlief ingeschakeld om een foto te nemen, die mij fier als een gieter liet poseren met in eigenste creatie. – zie mij glunderen – 

 
 
Patroon: June Dress – La maison Victor 2/2014
Stof: Stoffenspektakel


4 reacties op A June for November

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *