Er is een echte babyboom gaande onder de vrienden.

Een vriendin van het koor verwacht in november een tweede kindje en daar wou ik graag iets voor maken. Een babydekentje leek me fijn.  Ik ging op zoek naar katoenfleece, lekker zacht voor de baby en warm in de wintermaanden.  Als tweede stof viel mijn oog weer op een soft cactus stofje.  Ik heb gewoon twee rechthoeken aan elkaar gestikt van 1m op 75 cm, met een paspeltje tussen, onder het motto ‘het moet niet altijd moeilijk zijn’.

Katoen: Soft Cactus – Bolletjeseend
Katoenfleece: Ki & Ko
Paspel: Meky Shop
Omdat ik een dekentje alleen maar magertjes vond, heb ik nog een “Janneke” gemaakt, en het plan was om dit keer de blinde rits te vermijden en met een knopenpad te werken, waarvan er ook een mooie tutorial staat op de blog van Mieke. Ik zag het helemaal zitten!
Helaas heb ik het stofje ‘s avonds laat geknipt en was ik dermate moe dat ik de extra stof aan de verkeerde kant bijgerekend heb.  (Les voor mezelf: geen stoffen knippen ‘s avonds laat!!) Ik had niets door tot ik de dag erop het jurkje in elkaar wou zetten en merkte dat er toch wat vreemds aan de hand was.
Er zat niets anders op dan de extra stof er terug af te knippen, in mijn auto te springen en een blinde rits te gaan halen, wat me niet echt happy stemde. Gelukkig ging poging 2 van de blinde rits al een heel stuk beter en heb ik die er netjes in gekregen.  Ik fier natuurlijk!
Stof: Frans Stael
De foto werd genomen voor ik het jurkje streek, maar het is de enige foto die ik nam en het pakje is ondertussen bij de vriendin. (Note to self: eerst strijken, dan foto nemen…)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *