Een tijdje geleden ben ik onder invloed van mijn briljante schoonzus en -mama aan het naaien begonnen. Zij maakten reeds prachtige creaties en ik vond dat het ondertussen ook zowat tijd werd om het eens te leren.

Zo gezegd, zo gedaan.  Na een weekendje Center Parcs werd beslist om met enkele vriendinnen samen te komen en onze naaimachines boven te halen om tweewekelijks samen te gaan naaien, ieder aan zijn eigen projectjes.

Mijn eerste was een bescheiden A-lijn rokje, want een mens moet ergens beginnen natuurlijk.  En ik had al meteen de smaak te pakken.  Ik had gedacht enorm te sukkelen, maar eigenlijk viel het allemaal nog mee.  Met de hulplijnen bij de hand bleek het rokje niet eens zo moeilijk te maken. Al had ik wel wat miserie met de voering, voeringstof is namelijk niet mijn beste vriend.  Ik denk dat ik in het vervolg voer met uni katoen.  Lijkt me handiger om mee te werken.

Dus met enige gepaste trots heb ik het rokje de hele zomer gedragen, want eigen werk mag gezien worden, ook al is het een eenvoudig rokje.

Patroon: A-lijn rokje uit ‘Allemaal rokjes’ – Mme Zsa Zsa
Stof: Stoffen Verkempinck

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *